Katten en honden hebben allebei unieke nutritionele behoeftes, en hebben daarom voeding nodig dat speciaal voor hen ontwikkeld is. Er kunnen gezondheidsproblemen ontstaan als uw kat niet de juiste voeding krijgt.

Een moederpoes heeft een grotere voedingsbehoefte om te zorgen voor voldoende melk voor haar kittens. De voedingsbehoefte van uw moederpoes is het grootst wanneer de kittens 2 à 3 weken oud zijn omdat de melkgift dan het grootst is.

U kunt uw moederpoes het beste kleine porties voeren verdeeld over de dag. SANIMED Kitten is daarvoor zeer geschikt. U kunt uw kat na het spenen bij blijven voeren totdat uw kat het optimale gewicht weer heeft bereikt.

De dracht duurt gemiddeld negen weken en in die periode heeft de poes meer voedsel nodig dan normaal. In tegenstelling tot andere zoogdieren, neemt het lichaamsgewicht van een drachtige poes meteen vanaf de eerste dag na de dekking toe.

Dat betekent dat ze vanaf dat moment ook meer voedsel nodig heeft. Drachtige en zogende katten kunt u vanaf het begin van de dracht SANIMED Kitten geven.

Afwisseling van voeding heet met een mooi woord antropomorfisch. Dit wil zeggen dat de mens uitgaat van zijn eigen gewoonten. Wij vinden het saai om iedere dag hetzelfde te eten: dus de kat ook. Niets is minder waar en voor een kat is het juist belangrijk om iedere dag hetzelfde te eten.

Zijn maag- darmstelsel stelt zich in op een bepaalde voeding. Bij een abrupte voerovergang is er zelfs kans op diarree. Daarom adviseren wij bij een voerovergang om de nieuwe voeding een paar dagen in toenemende hoeveelheid met de oude voeding te mengen.

Geeft u SANIMED Anti-StruviteSANIMED RenalSANIMED Skin/Sensitive of SANIMED Weight Reduction dan kunt u uw hond ook belonen met een plakje van het gelijknamige natvoer. Van deze producten hebben we namelijk ook een worst die volledig uitwisselbaar en bovendien uitstekend te combineren is met het dieetvoer.

Kittens tot 12 weken kunnen melk van de moeder verteren. Deze melk bevat veel minder lactose dan koemelk.

Bovendien verliezen de meeste katten na twaalf weken het vermogen om de lactose in de melk te verteren. Als katten last hebben van lactose-intolerantie uit dit zich in diarree of winderigheid.

Volwassen katten hebben melk niet nodig als voedingsstof, daarom kan het beter niet gegeven worden.

Wanneer de kitten mee naar huis wordt genomen, moet er rekening gehouden worden met het feit dat dit voor de kitten al een hele verandering is.

De kitten wordt weggehaald bij zijn moeder en nestgenootjes, komt in een nieuwe omgeving en wordt vaak ook meegenomen in de auto. Al deze nieuwe indrukken kunnen voor stress zorgen en stress kan de spijsvertering beïnvloeden. Daarom is het belangrijk dat uw kitten de eerste dagen dezelfde voeding krijgt.

Na enkele dagen kan er worden overgegaan op een ander voeding. Schakel altijd geleidelijk over door een aantal dagen te mengen, kijk voor advies bij: Hoe overschakelen.

Katten en honden hebben allebei unieke nutritionele behoeftes, en hebben daarom voeding nodig dat speciaal voor hen ontwikkeld is. Er kunnen gezondheidsproblemen ontstaan als uw hond niet de juiste voeding krijgt.

Hond met nestNa de geboorte van de pups breekt de periode van het zogen aan. Deze lactatieperiode vergt erg veel van uw teef. Ze heeft veel extra voeding nodig om de melkproductie op peil te houden.

Het beste kunt u kiezen voor een geconcentreerd voer. Deze voeding bevat veel en gemakkelijk opneembare energie in de vorm van vetten wat nodig is voor de groei van de pups en een verhoogde hoeveelheid vitaminen en mineralen. Deze kunt u eventueel aanvullen met de Recovery-worst van SANIMED of SANIMED Puppy. Een zeer smakelijke worst met een hoge energiewaarde, geschikt voor honden die extra energie nodig hebben om hun optimale gewicht te handhaven.

Een teef is circa 63 dagen drachtig. Vanaf de 5e tot 6e week van de dracht nemen de voedingsbehoeften van de teef toe. 25% van de foetus ontwikkelt zich in de eerste 6 weken van de dracht. In de weken 6 tot en met 9 ontwikkelt de foetus zich dus voor de resterende 75%. Gedurende het laatste derde gedeelte van de dracht is er een verhoogde voedingsbehoefte.

De verhoogde voedingsbehoefte wordt het best ondervangen door uw teef vanaf de 5e - 6e week een speciaal samengestelde voeding te geven. SANIMED Puppy is zeer geschikt voor dragende en lacterende teven.

Als honden van tafel mee-eten, lopen ze het risico onvoldoende essentiële voedingstoffen op te nemen. Een hond hoort voedingstoffen zoals eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen in de juiste hoeveelheid en verhouding binnen te krijgen.

Tafelresten bevatten vaak een teveel aan bepaalde voedingstoffen, zoals vetten en zouten. Daarnaast kan onze maaltijd ook te pittig zijn voor de hond. Honden kunnen last krijgen van een verstoorde vertering, wat zich kan uiten in winderigheid of diarree.

De SANIMED-voedingen zijn volledig uitgebalanceerd en van hoge kwaliteit. De voedingen bevatten alle voedingsstoffen die een hond nodig heeft.

Bijvoeren met een andere voeding is niet nodig en zelfs af te raden om de balans in de voeding zo optimaal mogelijk te waarborgen. Geef uw hond wel toegang tot vers water.

Afwisseling van voeding heet met een mooi woord antropomorfisch. Dit wil zeggen dat de mens uitgaat van zijn eigen gewoonten. Wij vinden het saai om iedere dag hetzelfde te eten: dus de hond ook. Niets is minder waar en voor een hond is het juist belangrijk om iedere dag hetzelfde te eten.

Zijn maag- darmstelsel stelt zich in op een bepaalde voeding. Bij een abrupte voerovergang is er zelfs kans op diarree. Daarom adviseren wij bij een voerovergang om de nieuwe voeding een paar dagen in toenemende hoeveelheid met de oude voeding te mengen.

Wilt u uw hond toch af en toe iets anders geven en voert u SANIMED Hypoallergenic DRSANIMED Hypoallergenic LRSANIMED Skin/SensitiveSANIMED Weight Reduction? Dan kunt u uw hond ook belonen met een plakje van het gelijknamige natvoer. Van deze producten hebben we namelijk ook een worst die volledig uitwisselbaar en bovendien uitstekend te combineren is met het dieetvoer.

Iedereen wil zijn hond graag belonen. Dit is ook erg belangrijk om een goede band met uw hond op te bouwen. Veel honden zijn gevoelig voor een beloning. Belonen kan op veel manieren: namelijk door uw hond vriendelijk toe te spreken of een extra knuffel/aai.

Maar het is natuurlijk een nog grotere beloning wanneer u uw hond ook iets lekkers kunt geven. De meeste snacks zijn alleen rijk aan vetten, zouten en andere voedingsstoffen die uw hond te dik kunnen maken. Daarom adviseren wij uw hond te belonen met zijn brokken. Deze kunt u dan in mindering brengen op zijn maaltijd. Zo weet u altijd wat uw hond precies aan voedingsstoffen binnenkrijgt. Als aanvulling op het product SANIMED Skin/Sensitive hebben we ook perfect aansluitende Functional Treats. Deze snackjes hebben dezelfde samenstelling en werking als het droogvoer en zijn daardoor de perfecte beloning!

Geeft u SANIMED Hypoallergenic DR, SANIMED Hypoallergenic LR, SANIMED Skin/Sensitive, SANIMED Weight Reduction dan kunt u uw hond ook belonen met een plakje van het gelijknamige natvoer. Van deze producten hebben we namelijk ook een worst die volledig uitwisselbaar en bovendien uitstekend te combineren is met het dieetvoer.

mopshondSANIMED Puppy wordt geadviseerd aan:

  • Kleine rassen: van 4 t/m 21 weken.
  • Middelgrote rassen: van 4 t/m 26 weken.
  • Grote rassen: van 4 t/m 29 weken.

SANIMED Junior wordt geadviseerd aan:

  • Kleine rassen: van 5 t/m 8 maanden
  • Middelgrote rassen: van 6 t/m 10 maanden
  • Grote rassen: van 7 t/m 15 maanden

Schakel daarna over naar een voeding voor volwassen honden.

Wanneer de pup mee naar huis wordt genomen, moet er rekening gehouden worden met het feit dat dit voor de puppy al een hele verandering is.

De puppy wordt weggehaald bij zijn moeder en nestgenootjes, komt in een nieuwe omgeving en wordt vaak ook meegenomen in de auto. Al deze nieuwe indrukken kunnen voor stress zorgen en stress kan de spijsvertering beïnvloeden. Daarom is het belangrijk dat uw puppy de eerste dagen dezelfde voeding krijgt.

Na enkele dagen kan er worden overgegaan op een ander voeding. Schakel altijd geleidelijk over door een aantal dagen te mengen, kijk voor advies bij: Hoe overschakelen.