Zorg ervoor dat uw kat voldoende beweging krijgt. Door hem aan te zetten tot spel voelt uw kat zich prettig en het voorkomt overgewicht. Na castratie/sterilisatie zorgt SANIMED Preventive voor het behouden van het ideale lichaamsgewicht. Heeft uw kat overgewicht, dan kan SANIMED Weight Reduction voor katten helpen bij het verliezen van overtollig lichaamsgewicht.

Heeft uw hond overgewicht? Dan kunt u het beste een voeding geven met minder calorie├źn dan een onderhoudsvoeding. Maar vaak is het veranderen van een voeding alleen niet voldoende. Ook het weglaten van snacks en meer bewegen, zijn factoren waar aandacht aan moet worden besteed. Bij het bewegen moet wel rekening gehouden worden met de conditie van uw hond. Heeft uw hond meer dan 15% overgewicht, neem dan contact op met uw dierenarts. Een geschikte voeding met minder calorie├źn is SANIMED Weight Reduction. Voer naar de voedingsbehoefte die overeenkomt met het gewenste lichaamsgewicht van uw hond. Verspreid indien mogelijk de voeding over meerdere kleinere porties per dag. Dit stimuleert de vetverbranding.

Zorg ervoor dat uw hond voldoende beweging krijgt door bijvoorbeeld regelmatig een wandeling te maken. Nodig uw hond uit tot spelen. Uw hond voelt zich hier prettig bij en het voorkomt overgewicht. Neigt uw hond naar overgewicht? Dit is bij bijvoorbeeld Labradors het geval. Dan kan SANIMED Weight Control ondersteuning bieden bij het voorkomen van de ontwikkeling van overgewicht. Is uw hond te zwaar, dan kan SANIMED Weight Reduction uw hond ondersteunen bij het verliezen van overtollig lichaamsgewicht.