Van geboorte tot en met tweede socialisatiefase

 

Pasgeborene 0-2 weken

De eerste twee weken is de kitten geheel afhankelijk van zijn moeder. Het belangrijkste voor uw kitten is nu drinken en warm blijven. Met haar tong masseert de moederpoes het buikje zodat de kitten kan ontlasten en plassen.

Overgangsfase 2-3 weken

Tijdens de overgangsfase gaan de oogjes open en gaat de kitten horen. De pootjes worden krachtiger en de kittens gaan wat meer rondkruipen.

Eerste socialisatiefase 3-7 weken

Vanaf de tweede week tot ongeveer twee maanden leert een kitten ongelofelijk veel van zijn moeder, nestgenoten en de fokker. De kitten staat nu open voor indrukken en kent geen angst. Deze periode is cruciaal voor de ontwikkeling van het latere gedrag.

Al vanaf vier à vijf weken kunnen kittens vast voedsel, zoals brokjes en prooien eten. Zelfs de prooivoorkeur en het eetgedrag van de moederpoes nemen ze over. Ook leert de moederpoes de kittens dat ze het nest niet mogen bevuilen. De fokker kan hier gebruik van maken door kittenbakken te plaatsen.

Tweede socialisatiefase 7-12 weken

In de tweede socialisatiefase gaan kittens steeds meer op verkenning uit.Verpakking Kitten

Voor deze levensfase adviseren we SANIMED Kitten te gebruiken. SANIMED Kitten is verkrijgbaar in verpakkingen van 1,5 kg en 4,5 kg.


Klik hier voor specifieke productinformatie.Volgende levensfase: uw kitten in de puberteit