Van geboorte tot en met tweede socialisatiefase

Een pup ontwikkelt zich in fasen. Hieronder de uitleg van de eerste vier fasen tijdens de puppytijd.

Pasgeborene 0-2 weken

In deze fase is de pup geheel afhankelijk van zijn moeder. Het belangrijkste voor uw pup is drinken en warm blijven.

Overgangsfase 2-3 weken

De zintuigen en motorische vaardigheden ontwikkelen zich snel. De pup begint te zien, te ruiken, te horen en te proeven. In het begin van deze fase kruipt de pup rond, maar al snel begint de pup te lopen en te kwispelen met zijn staart.

Eerste socialisatiefase 3-12 weken

De zintuigen zijn nu volledig ontwikkeld en motorisch gaat alles steeds gemakkelijker. De eerste melktandjes komen door. Deze fase wordt vaak gezien als de belangrijkste fase van de pup. Het is erg belangrijk dat uw puppy tijdens deze periode zoveel mogelijk (positieve) contacten opdoet. 

Tweede socialisatiefase 3-6 maanden

In deze fase kan de pup angstig reageren op uiteenlopende-, maar meestal nieuwe situaties. Op eenmaal aangeleerde positieve situaties reageert de pup vaak niet angstig meer. Daarom is het belangrijk om in de eerste socialisatiefase de pup zoveel mogelijk ervaringen op te laten doen. Zorg ervoor dat u het angstige gedrag niet bevestigt en probeer het zoveel mogelijk te negeren.
Verpakking SANIMED Puppy

Voor deze levensfase adviseren we SANIMED Puppy te gebruiken. SANIMED Puppy is verkrijgbaar in verpakkingen van 3 kg en 12,5 kg.
Klik hier voor specifieke productinformatie. 

Volgende levensfase: uw pup in de puberteit