Suikerziekte

Overgewicht is volgens onderzoeken een belangrijke riscofactor voor het ontwikkelen van suikerziekte bij katten.

Bloedsuikergehalte en overgewicht

Het bloedsuikergehalte van een kat met goede lichaamsconditie wordt geregeld door het hormoon insuline. Insuline wordt aangemaakt door de alvleesklier en zorgt ervoor dat suikers vanuit het bloed naar lichaamscellen getransporteerd worden. Bij katten met overgewicht ontstaat er insulineresistentie. Hierdoor zijn lichaamscellen minder gevoelig voor insuline en moet de alvleesklier steeds meer insuline aanmaken om het bloedsuikergehalte onder controle te houden. Daardoor raakt de alvleesklier uitgeput.

Hoe herken ik suikerziekte bij mijn kat?

Symptomen die kunnen wijzen op suikerziekte zijn:

  • veel drinken
  • veel plassen
  • veel eten
  • vermageren

Toediening van insuline via injecties houdt het bloedsuikergehalte constant en kan uitputting van de alvleesklier voorkomen. Naast het injecteren van insuline helpt ondersteunende voeding als SANIMED Weight Reduction ook de conditie van uw kat op peil te houden. verpakking weightreduction

SANIMED Weight Reduction
bevat, naast een hoog eiwitgehalte en laag koolhydraatgehalte, ook veel ruwe celstof. Hierdoor blijft het bloedsuikergehalte eenvoudiger onder controle. SANIMED Weight Reduction is verkrijgbaar in verpakkingen van 400 gram (pouch), 1,5 kg en 4,5 kg.
Klik hier voor specifieke productinformatie.