Prof. Dr. Ir. Anton Beynen

Prof. Dr. Ir. Anton Beynen is sinds 2006 verbonden Vobra Special Petfoods en heeft als taak het begeleiden van de afdeling Research & Development. Hij is geboren in 1953 en heeft vanaf 1987 zeven verschillende leerstoelen bezet.

Prof. Anton Beynen heeft humane voeding gestudeerd aan de Wageningen Universiteit en schreef een proefschrift over hormonale regulering van de vetstofwisseling. Van 1993 tot 2007 was hij hoogleraar diervoeding bij de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Hij doceerde basale voedingsleer en klinische voeding van gezelschapsdieren en verrichte onderzoek naar de invloed van voeding op de gezondheid bij honden en katten. Hij werd onderscheiden als beste docent en meest geciteerde auteur van de Faculteit Diergeneeskunde en als meest productieve promotor van de Utrecht Universiteit. Hij ontving de Bio-Serv Award voor experimentele diervoeding als eerste niet-Amerikaanse onderzoeker.  

Prof. Anton Beynen is (mede-) auteur van meer dan 1000 publicaties, waarvan 459 geïndexeerd door het biomedische archief PubMed. Hij schrijft nu opiniestukken over voeding van honden en katten voor diverse magazines.

Op de website van Vobra Special Petfoods kunt u zijn eerdere artikelen terugvinden.