Kwaliteitsborging SANIMED

SANIMED-producten worden geproduceerd door Vobra Special Petfoods. Kwaliteit staat bij Vobra hoog in het vaandel. Vobra is ISO 9001:2015 en GMP+ B8 gecertificeerd. Daarmee verzekeren wij dat het voer dat we uitleveren, aan alle kwaliteitseisen voldoet die door de Europese wetgeving wordt opgelegd en daarnaast nog aanvullende eisen van de GMP en ISO 9001:2015. Dit garandeert dat al het voer voor uw huisdier op een veilige manier wordt ontwikkeld, geproduceerd, verpakt en afgeleverd.

Grondstoffen

De grondstoffen die bij Vobra binnen komen worden door de kwaliteitsdienst beoordeeld en geanalyseerd. Grondstoffen worden gekeurd op geur, kleur, samenstelling, microbiologisch en chemisch om te waarborgen dat de grondstoffen aan de hoge eisen van Vobra voldoen. Daarnaast werkt Vobra alleen met gekwalificeerde leveranciers. Deze leveranciers worden jaarlijks beoordeeld.

Productieproces
Tijdens het productieproces worden regelmatig monsters genomen en gekeurd. Deze beoordelen we op geur, kleur, grofheid van meel, ontsluiting van de brok, gewicht, vocht en samenstelling. Met de NIR onderzoeken wij of de producten chemisch binnen onze specificaties vallen.

Daarnaast laten we de producten microbiologisch en chemisch onderzoeken door een extern laboratorium. Zo zijn we er zeker van dat de producten aan alle eisen voldoen en we deze veilig uit kunnen leveren. Alle procesgegevens en kwaliteitsbevindingen slaan we op in ons geautomatiseerde kwaliteitssysteem. Daarnaast worden er kwaliteitsrondes gelopen om er zeker van te zijn dat de productie onder de meest optimale omstandigheden wordt uitgevoerd.

Eindproducten
Nadat de producten door de kwaliteitsdienst zijn vrijgegeven, worden de producten verpakt. Ook hier controleren we of de kwaliteit van het voer voldoet aan onze eisen. Op de zakken printen we een code. Deze code maakt het mogelijk om het product ten alle tijden te kunnen traceren, tot aan de gebruikte grondstoffen toe.

Het product wordt opgeslagen in droge en schone magazijnen. Deze magazijnen controleren wij regelmatig om de hygiëne te waarborgen.