Bel direct uw dierenarts en begin met koelen van uw huisdier.

Uitdroging kan snel opkomen bij uw kat. Zorg daarom voor voldoende drinkwater op verschillende plekken in- en om huis en vergeet niet de bakjes op tijd bij te vullen.

Drinkt uw kat toch te weinig, stimuleer hem dan door ijsklontjes in het water te doen en het water regelmatig te verversen.

U kunt oververhitting bij uw kat voorkomen door hem op warme dagen tussen 11.00 uur en 14.00 uur binnen te houden in een koele ruimte.

Is dit geen optie, dan kunt ook een zak diepvrieserwten in handdoek wikkelen en op zijn slaap/rustplek leggen. Heeft u een binnenkat dan kan een ventilator uitkomst bieden.

Laat uw hond en/of kat bij warm weer nooit alleen achter in de auto. Ook niet in de schaduw met het raam open.

Wil uw kat niet eten op warme dagen? Dwing uw huisdier dan niet, maar laat het eten staan of bied het later op de dag opnieuw aan.

Bel direct uw dierenarts en begin met koelen van uw huisdier.

Oververhitting is herkenbaar aan de volgende symptomen:

  • Rode slijmvliezen;
  • Hond voelt heet aan;
  • Verminderde eetlust;
  • Lusteloosheid;
  • Braken.

Mocht uw hond een van deze symptomen vertonen, bel dan direct uw dierenarts en begin met koelen.

U kunt oververhitting van uw hond voorkomen door hem een plek in de schaduw te geven. Zorg ook voor voldoende vers drinkwater.

Er zijn speciale koelproducten op de markt zoals een koelmatje of een koelhalsband. Deze zijn gevuld met een materiaal dat koud water op kan nemen en de koelte lang vasthoudt. Ideaal voor in de auto en warmtegevoelige rassen. Ga niet met uw hond fietsen of wandelen in de zon. Uw hond krijgt het veel te warm.

U kunt oververhitting van uw hond voorkomen door hem een plek in de schaduw te geven. Zorg ook voor voldoende vers drinkwater.

Er zijn speciale koelproducten op de markt zoals een koelmatje of een koelhalsband. Deze zijn gevuld met een materiaal dat koud water op kan nemen en de koelte lang vasthoudt. Ideaal voor in de auto en warmtegevoelige rassen. Ga niet met uw hond fietsen of wandelen in de zon. Uw hond krijgt het te warm en loopt kans op zonnebrand.