Blaasgruis en struviet

Struviet is het groeperen en neerslaan van kristallen in de urine met mogelijk de ontwikkeling van blaasgruis/stenen tot gevolg. Dit leidt tot irritatie aan- en ontsteking van de urinewegen en soms zelfs tot verstopping van de urinebuis. SANIMED Anti-Struvite helpt het aanwezige struviet te verminderen en voorkomt struvietvorming door de urineverzurende werking. Overgewicht vormt een mogelijke risicofactor bij het ontstaan van blaasproblemen van uw kat.

Overgewicht

Weightreduction verpakking

Door een verminderde activiteit en pijnlijke, overbelaste gewrichten zal uw kat minder drinken en minder urineren. Hierdoor verhoogt het risico op het ontstaan van blaasontsteking en blaasgruis. SANIMED Weight Reduction bevat een juiste hoeveelheid urineverzuurder zodat de zuurgraad (pH-waarde) van de urine laag blijft. In combinatie met een laag gehalte aan magnesium en calcium wordt de vorming van blaasgruis tegengegaan.

SANIMED Weight Reduction is verkrijgbaar in verpakkingen van 100 gram (pouch), 1,5 kg en 4,5 kg. Klik hier voor specifieke productinformatie.

Struviet

Struviet is het groeperen en neerslaan van kristallen in de urine met mogelijk de ontwikkeling van blaasgruis/stenen tot gevolg. Dit leidt tot irritatie aan- en ontsteking van de urinewegen en soms zelfs tot verstopping van de urinebuis. Struvietkristallen en struvietstenen komen vaak bij katten voor. Bovendien neemt het risico op struviet na sterilisatie/castratie nog verder toe. Wanneer struvietkristallen zich met elkaar verbinden, ontstaan er struvietstenen. Deze kunnen de urineweg irriteren en zelfs de urinebuis afsluiten.Wanneer de urinebuis is afgesloten, raakt de urineblaas overvol. Hierdoor stapelen de afvalstoffen, die normaal worden uitgescheiden via de urine, zich op in het bloed en ontstaat een levensbedreigende situatie.  

Hoe herken ik struviet of blaasstenen bij mijn kat?

  • moeizaam of steeds kleine beetjes plassen
  • overmatig likken van de genitaliën
  • naast de kattenbak plassen
  • pijnuitingen tijdens het urineren
  • bloed in de urine

Wanneer uw kat niet of moeizaam urineert, kan de urinebuis verstopt zitten. Neem in zo’n geval met spoed contact op met uw dierenarts. Herkent u één of meerdere symptomen, raadpleeg dan uw dierenarts voor behandeling en advies.Verpakking antistruvite

SANIMED Anti-Struvite helpt het aanwezige struviet verminderen en reduceert verdere struvietvorming door de urineverzurende werking. SANIMED Anti-Struvite is verkrijgbaar in verpakkingen van 100 gram (pouch) 1,5 kg en 4,5 kg. Klik hier voor specifieke productinformatie.